24.5 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024

Apa e mai scumpă

Consiliul Local Craiova a decis în şedinţa de ieri să scumpească apa şi canalizarea în municipiu. Ca atare, preţul apei potabile a crescut cu 6,5%, ajungând la 3,26 lei/mc, inclusiv TVA, iar noul tarif al canalizării este de 1,13 lei/mc, inclusiv TVA, cu 24% mai mare decât cel anterior.
Decizia s-a luat după o aprigă dispută între consilierii puterii şi cei ai opoziţiei pe acest subiect. Pedelistul Dan Cherciu şi reprezentantul PP-DD Ionel Pană au susţinut că nu se impune o asemenea mărire sau, dacă ea se face, măcar să fie dublată de un plan de măsuri pentru eficientizarea activităţii acestei companii publice. De cealaltă parte, reprezentanţii puterii au susţinut pe mai multe voci că scumpirea e impusă de Uniunea Europeană.
„Nu putem accesa masterplanul de apă şi canalizare dacă nu aprobăm această majorare“, a spus în faţa consilierilor viceprimarul PNL, Cristina Calangiu.
O notă discordantă a făcut pesedista Bianca Predescu, aceasta atrăgând atenţia asupra deficienţelor de la Compania de Apă descoperite de noua conducere a acestei instituţii, dar şi asupra salariilor extrem de mari de acolo: „Până şi paznicul are acolo un salariu mai mare decât un conferenţiar universitar“.
Până la urmă, majoritatea a aprobat cu 20 de voturi pentru (PSD, PNL şi UNPR) şi 5 voturi împotrivă (PDL şi PP-DD) majorarea preţurilor la apă şi canalizare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS